SPHK Södra Vaggeryd 2017

I lördags (29 april) var det SPHK Södras utställning i Vaggeryd. Det var en jättetrevlig dag. Ovanligt kylig för att vara utställningsdag i Vaggeryd:-) men regnet höll sig i stort sett borta så det gick verkligen ingen nöd på oss.

Domare: Ewa Widstrand.

Vi hade 7 hundar anmälda. Alla vovvarna skötte sig jättebra. Resultaten var dock varierande:-) och såg ut så här (i ordning som vovvarna var i ringen):

Worf (bruks) – good
Fram (veteran) – very good, 2:a bästa hane i kk
Keiko (bruks) – excellent
Tasha (bruks) – excellent, 4:e bästa brukstik med ck, oplacerad i bästa tik
Kes (öppen) – good
Matic (veteran) – excellent, 3:e bästa veterantik
Atto (veteran) – excellent, 1:a i kk med ck, 4:e bästa tik med reservcert, BIR veteran, BIS-1 veteran

Atto var förstås dagens stjärna. Ingen av våra vovvar har någonsin varit i BIS final så det var ju lite roligt att få vara med om. Men frågan är om det ändå inte var allra roligast att det gick så bra att ställa ut Worf. Vi har bara ställt ut honom en gång tidigare när han var junior. Nu är Worf nästan 7 år så det var ett tag sedan. Wåfflan var lite blyg men han samlade ihop sig och rörde så fint i ringen och han fick också riktigt bra omdöme på sina rörelser och sitt steg. Det kändes väldigt roligt.

Det var med andra ord en riktigt härlig dag i Vaggeryd. Jätteroligt att träffa så många vänner, göra nya bekantskaper och träffa många fina hundar. Stort tack till SPHK Södra för ett mycket bra och väl genomfört arrangemang och så ett särskilt stort tack till Catrin och Mari som hjälpte till att ställa Keiko och Atto!

Atto. Foto: Ylwa Malmberg.

Atto (Shejrix Quattro). Foto: Ylwa Malmberg.

Wåfflan. Foto: Jeanette Bernsheim.

Fram. Foto: Jeanette Bernsheim.

Fina Atto föredömligt visad av Mari och Catrin. Foto: Malin Sundin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tio − 2 =