Io-Skade-kullen 2020

Mamma Skade, Khione & Lillio juni 2020

Khione & Lillio juni 2020

Io-Skade kullen är vår tredje valpkull. Vi har funderat ett bra tag på att para Skade igen men vi har av olika skäl valt att avstå både under 2018 och 2019. Tanken att para henne med Snowstreams Inachos Io har också funnits under en lång tid och i mars 2020 blev det till slut verklighet.

Osäkerheten var förstås stor om det skulle bli några valpar. Varken Skade eller Io var några ungdomar – Skade var dryga 9 år och Io dryga 10 år. Dessutom fick ju Skade endast en valp i sin första kull.

Till vår stora glädje kunde vi dock konstatera att Skade var dräktig. Hon visade tydliga dräktighetstecken och växte alltmer till sig. Vi började t o m hoppas att det kanske skulle kunna vara en 3-4 valpar.

Natten den 24 maj började värkarbetet och efter en hel del om och men kom till slut en rejäl tjej ut. Det var Lillio som kommit till världen kl 5 på morgonen den 25 maj. Lillio vägde 450 g. Skade pysslade om sin lilla tjej och hon kom igång och börja äta. Allt blev lugnt och stilla. Inga mer värkar, ingen orolig Skade och vi kunde inte heller känna någon mer valp. Dagen gick och allt var fortfarande lugnt. Skade åt och pysslade om sin lilla valp. Det blev kväll och allt var fortfarande lugnt. Vi var nu allt mer övertygade om att det blev bara en valp även denna gång.

Men, tänk så fel vi hade….. Vid midnatt började Skade blir orolig igen. Hon fick värkar och efter något som kändes som en hel evighet kom äntligen valp nummer två. Det var ännu en tjej – lilla Khione – som föddes kl 4 den 26 maj. Khione vägde 400 g. Lyckan var så stor! Framför allt för att allt gick bra. Det var ju så lång tid mellan födslarna. Men också det faktum att de var två och nu skulle få sällskap av varandra under sin uppväxt  ❤.

Mamma Skade (Arktisk Storm Skade) Foto: Ylwa Malmberg

Pappa Io (Snowstreams Inachos Io). Den svarta hunden vid sidan av Io är Ulla. Ulla är syster till Sepp. Foto: Ylwa Malmberg