Boogie

Shejrix Boogieman of Hope
Född: 2013-03-31
Höjd: ? cm, vikt 23 kg
Utställning: Very good (2014)
Aktiv träning/tävling: 2014 –
Dragmeriter: –
Slädtävlingar: Fyra tävlingstillfällen i MD och VMR
Bästa resultat slädtävlingar: 5:e plats SM i Nornäs LMD 2017
Barmarkstävlingar: Ett tävlingstillfällen cykel
Bästa resultat barmarkstävlingar: Guld cykel Skånedraget 2015

Bilderna är klickbara.

Boogie kom till oss som valp 2013 från kennel Shejrix. Boogie var en lättsam, härlig valp. Han var självständig men samtidigt också mycket kontaktsökande. Det är egenskaper som sitter i även som vuxen.

Boogie fick snabbt en riktigt god kompis i Skade. De två har varit som ler och långhalm ända sedan Boogie var så stor att de kunde leka obehindrat tillsammans. När Skade fick Solo tänkte vi att nu bryts Boogie och Skades band men så blev inte fallet. Nu är det Skade, Boogie och Solo som busar:-).

I draget är Boogie en snabb hund. Han älskar att springa fort och med sina långa ben har han goda förutsättningar till det. Däremot har det tagit lite tid för Boogie att bygga upp sin gängliga kropp för längre distanser. Det är så för vissa hundar, kanske framför allt en del hanhundar. Boogie måste få den tid han behöver och det märktes förra säsongen att han är på gång. Vi ser därför särskilt fram emot nästa säsong med Boogie i spannet.

Uppdatering höst 2022: Boogie är fortfarande en fartens hund. Han går i träning tillsammans med sina något yngre kompisar Solo, Khione och Tilia. Här hemma har Sepp blivit Boogies bästa kompis. De är som ler och långhalm tillsammans. Det har också blivit tydligt under åren med Boogie vilket fantastiskt temperament han har. Han är glad, lättsam, mjuk och gosig och är så lättsam i flocken. Dessutom är det inte mycket som bekymrar den vovven :-).

Tävling och resultat:
Tävlingssäsong 2014/15
Vildmarksracet, Släde 10-spann, team, 6:e plats
Västras vinterrace, Släde begr medeldistans, point, 5:e plats
Skånedraget, barmark cykel, led, 1:a plats

Tävlingssäsong 2015/16
Inga tävlingar för oss eller hundarna.

Tävlingssäsong 2016/17
SM, Släde begr medeldistans, wheel, 5:e plats

Tävlingssäsong 2017/18
Nornäsdraget, Släde begr medeldistans, point, ingen plac, bröt efter dag 1.

Tävlingssäsong 2018/19
Inga tävlingar för oss eller hundarna förutom att Boogie och matte körde ett cykel/motion på Hapimag vår 2019.

Utställningsresultat: 

SPHK Mälardalen Herrfallet 131005. Domare: Ewa Widstrand. ”En mycket trevlig hane med utmärkta proportioner. Välskuret huvud med korrekt bett. Korrekt form på öron och ögon. Utmärkt hals, rygg och kors. Fortfarande lite tunnpälsad svans. Bra bröstdjup och förbröst. Fin underlinje. Bra bredd i låret. Utmärkt benstomme och tassar. Rör sig väl runt om. Bra päls, fina färger. ” Valp 6-9 mån 1 Hp, BIM

SPHK Södra Vaggeryd 140426. Domare: Tina Permo. ”Något luftig, maskulint uttryck. Bra huvud, korrekt bett. Bra öron, hals och överlinje. Normal svans. Bra vinklar. Behöver utvecklas mer i bröstkorg och front. Normal päls. Rör sig ännu trångt fram och bakifrån. ” Junkl Very good.

Boogies stamtavla (klicka för förstoring)