Sepp

Snowstreams Pyrrhula Erythrocephala
Född: 2018-06-10
Höjd: ?, Vikt: 22 kg
Hälsa: Kryptokid
Utställning: n/a
Aktiv träning: 2019 –

Bilderna är klickbara.

Foto: Ylwa Malmberg

Foto: Ylwa Malmberg

Med bästa kompisen Boogie

Löparkillen

Sepp kom till oss som valp från kennel Snowstreams i september 2018. Första bilturen på helt egen hand klarade han med bravur. Sepp kollade lite runt omkring sig och la sig sedan till rätta och sov så gott hela vägen hem. Det har visat sig vara lite av Sepps signum. Han är en rätt cool kille.

Sepp är också väldigt go och glad. Han har energi till tusen, älskar busa och har hittat en bästis i kusinen Tilia. De två har alltid något hyss på gång.

Sepp har en permanent tass-skada på ena baktassen. Hans mamma var lite för angelägen att hjälpa honom ut och sin i iver knipsade hon av tre tår. Skadan läkte bra och Sepp var som vilken valp som helst under sin uppväxt. Han är fortfarande helt obekymrad om sin något mindre tass och i hans värld sätter den inga begränsningar <3.

Vi har skaffat en specialgjord ortos till Sepp som han har dagligen men framför allt när han springer i terräng, är ute och går eller löptränar. Sepp går också regelbundet hos sjukgymnast så vi håller koll på ev förändringar.

Som lite kuriosa kan nämnas att Sepp inte bara är släkt med Tilia och Khione här på kenneln utan han har också gemensam nämnare med våra två första siberians Noxie och Noja. Noxies pappa – Nay-La-Chee’s Iver Glipp – är Sepps farfar. Och Nojas mamma – Nay-La-Chee’s Cool Runnings Kenoia – är Sepps gammelfarmor.

Uppdatering (mars 2021): Sedan ett drygt halvår tillbaka har Sepp ytterligare en kompis – Khione – att busa med. Så numera går det rätt vilt till när de tre kusinerna, Tilia, Sepp och Khione drar igång :-).

Uppdatering (feb 2023): Sepp fortsätter att vara vår lille kille <3. Lika mysig som alltid och lika energisk. Han har blivit husses bästa löparkompis till lika stor glädje för båda. Ungefär vartannat år åker Sepp en sväng till Göteborg och Scandi Orthopedics för att en översyn och ev justering av ortosen. Den har dock visat sig vara väldigt hållbar framför allt när vi sätter en överdragssocka över den.

Bus med Khione och Tilia

Bus med Khione och Tilia

Bus med Khione och Tilia

Bus med Tilia

Foto: Ylwa Malmberg

Foto: Ylwa Malmberg

Bus med Mamma Maggan och syster Ulla. Foto: Ylwa Malmberg