Till minne av Dacke

Det är nu ett par månader sedan Dacke lämnade oss för de sälla jaktmarkerna. Det blev väldigt tomt utan vår fina kille. Dacke var en så härlig hund som tyckte så mycket om att mysa och vara nära. Vi fick ändå ha Dacke hos oss i många år men som alla djurägare vet är den tiden alltid för kort.

Vi har många fina minnen från vår tid med Dacke. Här är några av dem som vi vill dela med oss av:

Dacke kom till oss från Lowlandssleddogs i Jämtland. Han var en av sex valpar födda 26 juli 2009. Foto: Brenda

Mamma till Dacke hette Kinoo (till vänster i bild) och pappa var Robert av Vargevass. Hunden till höger är okänd. Foto: Brenda

Dacke som 6-veckors valp. Foto: Brenda

Lilla Dacke på sin resa till Skåne. Det var en lång resa för en liten kille men den klarade han jättebra.

Väl i Skåne fick Dacke genast en bästis i den två månader äldre valpen Tella <3.

Dacke- en matglad liten kille!

Dacke lärde så klart snabbt att känna de andra vovvarna på kenneln. Här är han med Nea som har lagt beslag på bollen…. Dacke ser lite avundsjuk ut!

Första vintern för Dacke. Här med Simone, Tella och Noxie.

Tella och Dacke på Skånedragets tävling hösten 2009. Det skulle varit en barmarkstävling men ett kraftigt snöfall gjorde det omöjligt. Istället var vi några entusiaster som åkte dit och körde släde. Spännande tyckte de unga vovvarna.

Någon gång på vårvintern 2010 fick Dacke o Tella testa släde själva. Det gick förstås så där…:-). Lite optimistiskt att sätta två unga hundar tillsammans ….. men vi hade en rolig stund med släden i hagen.

Lite proffsigare såg det ut några år senare…. Dacke och Tella i 4-spann sprint på SHAM-draget 2012. Matic och Atto var också med. Foto: Josefin Andersson.

Dacke gillade snön. Han hade också en fantastisk polarhundspäls som kunde stå emot det mesta av kyla.

Det har blivit mycket träning och tävling för Dacke under årens lopp. Här en fin vinterdag i Drevdagen med Fram, Matic och Simone.

Ytterligare ett tävlingstillfälle som fångats på bild av Josefin Andersson. Det är Polarhundsmästerskapen i Orsa 2014. I led går Finn som kom från samma kennel som Dacke.

Ännu ett Polarhundsmästerskap. Denna gång från Strömsund 2012. Foto: Josefin Andersson.

 

Men med årens lopp blev det förstås mindre med träning och tävling för Dacke. Han började mer uppskatta promenader och kortare cykelturer. Här en fin vinterdag på tur med Kes.

Dacke i sommarskrud

Dacke påkallar uppmärksamhet <3. Han tyckte så mycket om mys och gos. Det gick inte att få för mycket av.

Finaste killen.

Ung Dacke i hagen.

Äldre Dacke i hagen!

Fin träningsrunda i Härjedalen 2018. Dacke i wheel med Sirkos.

Dacke med sina bästa kompisar – Worf och systrarna Keiko, Kes, Kira, Tasha och Uhura. Det gänget växte upp med Dacke och vänskapen de emellan stod sig under åren.

Under hösten 2024 tacklade Dacke plötsligt av och han drabbades av flera åldersrelaterade problem. Det är alltid så hårt när den tiden kommer men till slut är det dags för det oåterkalleliga beslutet. Dacke lämnade oss den 13 november 2024. Han somnade in i knät så lugnt och stilla. Vila i frid älskade Dacke. Du finns alltid med oss i våra hjärtan <3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × två =