Minnesbilder – Tella & Dacke

Tella o Dacke föddes på våren/sommaren 2009. Den här bilden togs i januari 2010. Vi hade fått mycket snö – så pass att t o m släden hade kommit fram. Det var så fina förhållanden att matte tyckte det var en lysande idé att låta de två sju-åtta månaders valparna få prova på sele och dra tillsammans en liten kort stund. Som synes var inte projektet så framgångsrikt :-)! Jag vill minnas att det mest blev lite bus och spring en väldigt kort stund och sedan satte sig bara Tella och tyckte att det kunde vara nog :-). Det var ju inte världens listigaste idé att sätta två unga vovvar tillsammans…!!

Men nästa försök en tíd senare gick hur bra som helst. Då fick också respektive unghund fick gå tillsammans med en erfaren hund…:-).

Första misslyckade försöket till trots så blev både Tella och Dacke två härliga draghundar. Tella gick nog nästan alltid som ledarhund och Dacke drog det tyngre lasset som wheelhund. Båda två med den äran.

Här nedan är en bild från en slädhundstävling (SHAM-draget) 2012. Tella i led med halvsyster Atto och bakom dem Dacke och Matic. Fina minnen för oss <3.

Foto: Josefin Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × fem =