Himlen har fått en ny stjärna ❤

Shejrix Four Matic
4 juni 2007 – 25 november 2021

Matic lämnade oss för alltid i torsdags morse. Det var helt oväntat att hon som kändes så frisk plötsligt skulle bli så sjuk. Hon drabbades av en akut bukblödning och blev snabbt så dålig att inget mer fanns att göra. Matic blev 14,5 år.

Sorgen och saknaden efter denna fantastiska lilla hund är stor. Matic var alltid så full av liv och glädje. För henne var varje ny dag ett nytt äventyr. En inställning som inte ändrades med åren. Vi är tacksamma över att hon fick vara pigg, glad och alert in i det sista. På sitt sätt kan man säga att Matic lämnade oss på det sättet som hon alltid levt – det var allt eller inget.

Vi hade lyckan att få väldigt många fina år tillsammans med henne. De hade gärna fått vara många fler! Att få titta in i Matics glada, spjuveraktiga ögon varje morgon har varit en ynnest. Matic och minnena av Matic finns för alltid kvar i våra hjärtan.

Här är några av alla våra fina Matic-minnen:

Bilderna är klickbara. 

Valpen Matic var ett yrväder. Hon var nyfiken på allt och helt obekymrad om det mesta. Hon älskade att vara utomhus på språng mot ett nytt äventyr. Här har hon precis tagit sig upp från vår lilla trädgårdsdamm som behövde undersökas….:-) Genomblöt for hon upp i vårt sovrum, tog en snabb runda i sängen och skakade av det värsta för att sedan rusa ut och mysa med ett gammalt ben en stund! Matic har varit speciell på det sättet att hon har behållit sin valpsyn på livet även när hon blev till åren. Hon blev helt enkelt aldrig gammal till sinnet <3.

I våra ögon hade Matic nog det mesta man kan önska i en husky. Hon var snäll, positiv, obekymrad, nyfiken, energisk, envis och egensinnig. Hon hade också en stor portion integritet. Foto: Sofia Ericsson

Matics grävprojekt var sällan någon halvmesyr. Oftast var det grävning på jakt efter sork eller möss men i samband med löp grävde hon lyor – rejäla lyor. Den djupaste vi har hittat och mätt var mer än 5 meter djup!

Matic var en riktig flockhund. Hon älskade att busa, allra helst med de unga hundarna. Nästan varje kväll innan matning kom dem igång med bus och brottning och Matic hängde alltid på.

Det har blivit många mil i selen för Matic. Trots alla dessa mil och träningstillfällen var Matic alltid lika högljutt entusiastisk inför start. Dessutom blev hon lätt otålig när det tog tid att sela och sätta in alla hundarna (på den tiden när vi tränade 12-15-spann) och vi har fått laga många selar som hon gnagt sönder när det varit dryg väntan… Den här bilden visar precis hur det var. Alla vovvar är selade och klara för att sättas in i spannet. De flesta sitter också lugnt och väntar. Det är bara en hund som inte är selad och som inte heller väntar särskilt lugnt….. så klart fröken Matic <3!

Matic älskade tävling. Man kan tro att hon tyckte det var spännande! Draget var mycket jakt och lek för henne. Det märktes inte minst när hon fick vittring på ett annat spann. Då hade hon alltid en extra växel att lägga i. Den här bilden är från Polarhundsmästerskapen i Lillhomsjö 2013. Fotot: Josefine Andersson.

Matic med sin unghundskompisar <3

Matic pensionerade sig från draget runt 12 års ålder. Hennes sista tävling var Vildmarksracet 2017 där hon också gick i led under andra halvan av loppet. Det var på många sätt tufft när Matic pensionerade sig från spannet. Hon hade varit vår motor, farthållare och kommandoledare under så många år. Vi cyklade länge med Matic efter det att hon slutat i spannet men det sista året har vi ägnat oss åt långa fina promenader främst tillsammans med syster Atto.

Matic var som sagt nästan alltid på hugget när det hände något. Hon tyckte det mesta var kul. Men det fanns en sak som hon inte gillade…. och det var hundutställningar. Hon var glad och nöjd de första 5-10 minutrarna men när det sedan blev tal om väntan och kanske t o m mer väntan då tröttnade Matic och blev tvärsur. Den här bilden är från en SPHK utställning i Eskilstuna 2018. Det är nog en av de få gångerna Matic har varit riktigt glad på utställning. Det måste vara uppfödare Sofia Ericssons förtjänst som visade henne den gången <3.

Men mest av allt var Matic vår allra käraste vän här hemma. Det är ju vardagen som vi knyter de starka banden. Vi är så glada och tacksamma att Matic kom vår väg och att vi fick så många härliga år tillsammans. En bättre livskamrat är svår att få ❤!

Vila i frid älskade lilla Matic!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio + åtta =