God Jul o Gott Nytt 2020!

Årets julkort är hämtat från ”minnenas arkiv” :-). Året är 2013 och duktiga fotografen Josefin Andersson har tagit originalbilden. Bilden är från första dagen av Polarhundsmästerskapen i Lillholmsjö, vår fjärde och sista tävling den säsongen.

Det finns mycket att berätta om den här dagen…..
Dels att vi körde i diket på morgonen på väg till tävlingsplatsen (ingen skada på någon/något) och satt fast en god stund innan bärgningsbilen kom från Östersund och drog oss loss.
Dels att vi precis kom iväg till start eftersom det blev så tajt med tiden p g a avåkningen. Att vi båda kunde starta har vi alla fantastiska hjälpsamma polarhundsvänner att tacka för. Det stod ett helt gäng på parkeringen redo att hjälpa till när vi kom fram.
Dels att det fortfarande är en av de bästa upplevelser jag har haft med vovvarna ute i spåret. Vädret var riktigt dåligt första tävlingsdagen. Så dåligt att de enda startande blev medeldistansspannen. Övriga starter stoppades av arrangören eftersom vädret blev sämre. Snö och blåst gjorde det svårt att se något ute på spåret men de där små ”skånska” vovvarna, som mestadels tränat på barmark, körde bara ner huvudena mot marken, trotsade vinden, hittade spåret och jobbade på i den tunga snön. De var helt fantastiska ❤. Det var nog första gången jag riktigt insåg vilken kapacitet det finns i de här vovvarna. Jag kommer aldrig att glömma den dagen.

De fantastiska vovvarna – Matic, Tasha, Skade, Atto, Dacke och Kira – är sju år äldre idag men pigga och glada. Några går fortfarande i spannträning medan andra har fått smak för cykelträning och promenader.

God Jul och Gott Nytt År till er alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 + 20 =